JAN

 

Geboren in 1956 en getogen op Zuid, in Rotterdam. Aan Middeloo, in Amersfoort rondde ik in 1980 de opleiding tot inrichtingswerker af. Jarenlang werkte ik in de jeugdzorg als begeleider, mentor en team-oudste met jongeren.

Ook zette ik ervaringsleer activiteiten op en gaf ik cursussen in sociale vaardigheden. Daarna werkte ik een paar jaar bij Amorgos, een reisbureau in zeezeilvakanties.  En tussen de bedrijven door maakte ik meerdere korte en lange wereldreizen op de fiets.

In 2004 schreef ik mij in als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel. Ik deed van alles: boekhoudklussen, regelzaken, problemen oplossen, kassen beheren, houten vloeren leggen, beursstands bouwen, complete festivals produceren, vrijwilligers aansturen, cursussen geven.

Maar hoe noem je zo iemand? Een spin in het web? Een manusje van alles? Een coördinator?Ik noem mijn bedrijf Jan Cent. Deze bijnaam kreeg ik ooit op Terschelling. Daar wordt volgens de traditie elke voornaam gevolgd door iemands opvallende kenmerken of bezigheden.

Als horecacoördinator van op het Oerol Festival bracht ik de baromzetten naar de organisatoren. En zo werd ik dus Jan Cent. Sindsdien is deze naam aan mij blijven kleven. Veel mensen kennen mij inmiddels niet anders. Bij alles wat ik doe, staan mensen altijd centraal. Iedereen voor wie ik me inzet en met wie ik samenwerk. Ook al is het soms maar tijdelijk.
Zij geven mij elke dag plezier, motivatie en voldoening. Op mijn beurt geef ik hen ook graag iets van mezelf terug: persoonlijke aandacht, betrokkenheid en humorjan6